Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1/2
Żelatyna wieprzowa Prymat
wywar z kurczaka 2 (pikantny)

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z kurczaka

z kawałków kurczaka obrać mięso,obraną ze skórki łodygę selera,paprykę i marchewkę pokroić w kostkę.w szklance zimnego wywaru,dokładnie wymieszać żelatynę,zostawić na kilka minut.zagotować pozostały wywar,wlać żelatynę i mieszając zagotować,zestawić z ognia przestudzić.do małych salaterek wlać po 2-3 łyżki przygotowanego wywaru,a gdy galareta zastygnie-układać warstwami mięso i warzywa,zalać pozostałym wywarem,zostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 12.03.2012 10:16
uwielbiam
Kate131 07.02.2012 09:21
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak