Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśny deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poziomki 200 g
jagody 100 g
maliny świeże 100 g
śmietana 30% 0,5
cukier 1 łyżka
czekolada mleczna 1 tabliczka
lody waniliowe 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Leśny deser

Owoce umyć, osuszyć, śmietanę ubić z cukrem na sztywna pianę, czekoladę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do naczyń włożyć gałkę lodów, posypać owocami, a na wierzch położyć bitą śmietanę. Całość posypać czekoladą.
Deser należy podawać bezpośrednio przed spożyciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamila/kami007 29.05.2012 10:11
pychota
foczka-ks 28.05.2012 23:07
ciekawie się zapowieda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak