Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM I FASOLKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 1 łodyga
ogórek 1 sztuka
sałata lodowa 1 sztuka
jajko 1 sztuka
fasola szparagowa 100 gram
czosnek 2 ząbki
olej 5 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
ocet winny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: SAŁATKA Z SELEREM NACIOWYM I FASOLKĄ

Olej połączyć z octem, solą i pieprzem, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, a następnie dodać pokrojony w paski seler naciowy i schłodzić w lodówce przez 15 minut.
Sałatę lodową porwać na kawałki, a fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie.
Jajko ugotować na twardo, a następnie drobno pokroić. Ogórka obrać i pokroić w plasterki
Do sosu dodać sałatę, fasolkę szparagową, jajko, ogórka i wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 29.12.2013 17:59
podoba mi się,na pewno by mi smakowała:)
Dorota59 26.12.2013 17:23
zapowiada się smacznie
Iwusia 27.11.2013 23:08
zapowiada się smacznie
Krystyna32 24.04.2013 17:59
extra sałatka
Katarzyna59 21.04.2013 11:01
bardzo apetyczna
Granita 27.02.2013 21:39
super przepis;sałatka na pewno jest rześka:)
Wacław 12.07.2012 12:51
fajny przepis !
IZABELA29 19.06.2012 09:34
lubię takie połaczenia
RenataZ-et 13.06.2012 10:09
świetna
Łukasz15 02.06.2012 00:11
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak