Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA MARCHWIOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 500 gram
masło 2 łyżki
bulion warzywny 1 litr
mąka 1 łyżeczka
śmietana 12% 2 łyżki
cytryna 1/4 sztuki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA MARCHWIOWA

Marchew pokroić, a następnie ugotować w bulionie. Gdy marchewki będą miękkie rozdrobnić je za pomocą blendera (bulionu nie zlewać!).
Mąkę podsmażyć na maśle, a następnie dodać ją do bulionu połączonego z rozdrobnionymi marchewkami, zagotować, po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i wyciśniętym z cytryny sokiem.
Na koniec dodać do zupy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.11.2013 10:17
ciekawa zupka
Iwusia 22.10.2013 23:48
podoba mi się ten przepis na zupkę
romanrafal
romanrafal 26.09.2013 16:06
smaczna zupka
Krystyna32 22.04.2013 18:07
dobra zupka
Katarzyna59 01.01.2013 09:54
super
olkaaa 17.11.2012 17:16
do zupy dodaję także groszki ptysiowe
olkaaa 17.11.2012 17:16
do zupy dodaję także groszki ptysiowe
kate.500 30.10.2012 07:49
ciekawa odmiana
IKrakowianka 23.09.2012 13:13
smaczna
Papryczka 22.07.2012 18:03
super
ttrytka 28.05.2012 23:25
ciekawa zupka
agata1722
agata1722 28.05.2012 22:58
nawet dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak