Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle w sosie gorgonzola z pieczarkami

4.0
(23)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron kokardki 100 g
czosnek 2 ząbki
pieczarki 7-8 szt
śmietana 30% 1/2 szklanki
oliwa
ser pleśniowy niebieski 50 g
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle w sosie gorgonzola z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki obierz ze skórki, podziel na połówki, podsmaż krótko z niewielką ilości oliwy wraz z czosnkiem. Zalej śmietanką i dodaj pokruszony ser niebieski. Podgrzewaj aż ser się rozpuści.
Krok 1 - Farfalle w sosie gorgonzola z pieczarkami foto
2
Makaron ugotuj al dante, dodaj do gorącego sosu, wymieszaj.
Krok 2 - Farfalle w sosie gorgonzola z pieczarkami foto
3
Posyp świeżo zmielonym pieprzem. Udekoruj listkami świeżej bazylii. Można dodać też pokrojoną i wymieszać z sosem.
Krok 3 - Farfalle w sosie gorgonzola z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 03.06.2013 19:22
świetne danie, moje smaki
Dorota59 08.01.2013 19:10
pyszna potrawa
Dorota37 03.01.2013 14:31
fajna propozycja
Sroczka 29.05.2012 11:41
Aż mi ślinka pociekła. Przepyszny obiad.
Beatris 29.05.2012 09:54
Jak dla mnie idealny obiad.
agnieszka137 28.05.2012 23:21
apetyczne danie
staropolanka5 28.05.2012 23:16
pewnie smacznie ,ślinka juz mi cieknie
Ewa6274879 28.05.2012 22:36
ja też lubię serowe sosy, zwłaszcza takie wyraziste jak ten :)
suzana 28.05.2012 22:02
uwielbiam makarony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak