Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARP W MIGDAŁACH

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karp 1 sztuka
masło 50 gram
mąka 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
migdały w płatkach 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: KARP W MIGDAŁACH

Karpia wypatroszyć, a następnie natrzeć solą.
Masło stopić i wystudzić, po czym wysmarować nim karpia, a następnie obtoczyć go w mące połączonej z papryką.
Karpia piec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku nagrzanym do 200C przez 60 minut. Po 30 minutach dodać majeranek i obrócić.
Płatki migdałów uprażyć na patelni, a następnie posypać nimi karpia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 15.02.2014 22:57
coś nowego i smacznego
Beata23 12.01.2014 16:33
ciekawa propozycja
joanna77 31.07.2013 21:07
to może być ciekawy smak
Krystyna32 20.05.2013 18:44
lubię karpia
aisza1 13.01.2013 11:45
pycha
Katarzyna59 23.12.2012 16:14
smaczny
kate.500 05.12.2012 08:20
super
Łukasz15 23.11.2012 14:21
Bardzo dobry
RenataZ-et 09.10.2012 21:43
pomysłowe :)
IZABELA29 27.09.2012 08:28
jeszcze trochę i bedziemy go robić .
agnieszka214 11.09.2012 14:28
ja poprosze
zuzanna_z 23.07.2012 12:31
bardzo smaczny
Justyna28 09.07.2012 16:40
fajny przepis:)
Dorian 11.06.2012 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak