Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
masł 1 łyżka
pomidor 2 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
boczek 10 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z pomidorami

Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do boczku i smażyć aż cebula się zeszkli. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do smażonego boczku i smażyć chwilę aż pomidor puści soki. Jajka wbić do miseczki, dodać sól i pieprz oraz posiekany szczypiorek i wymieszać. Jajka dodać do smażącego się boczku, cebuli i pomidorów i smażyć aż jajka się zetną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 03.09.2012 08:25
lubię takie
Pietruszka 10.08.2012 22:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak