Sposób przygotowania

BISZKOPT; Białka ubijamy z cukrem na sztywno dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. MASA GRUSZKOWA; Obrane gruszki ścieramy na tarce i dodajemy tężejącą cytrynową galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do lodówki. ŚMIETANA; Kremówkę ubijamy z cukrem i śnieżkami na sztywno Na biszkopt dajemy masę gruszkową, na nią ubitą śmietanę a na śmietanę tężejącą galaretkę truskawkową. Ciasto przechowujemy w lodówce.

Komentarze

  • -2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    zdjęcie okropne i zniechęca a szkoda bo deser może być smaczny .....
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie ciasta
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    Z gruszkami, super...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    palce lizać ....
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny ten deser !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    bardzo pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ciasto pyszne takie lekkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    poproszę kawałek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !