Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszki w occie I

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
ocet winny 2 szkl.
cukier 2 szkl.
chrzan korzeń
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 szt.
skórka z cytryny 1 łyżeczka
mięta
gruszki 2 kg.
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat 8 dkg.
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: gruszki w occie I

gruszki umyć obrać,pokroić wydrążyć gniazda nasienne skropić sokiem z cytryny.w rondelku zagotować 1 szklankę wody z cukrem,skórką z cytryny,cynamonem,i octem,gorącą marynatą zalać gruszki i odstawić na 12 godzin,po tym czasie marynatę zlać i ponownie zagotować dodać gruszki i gotować jeszcze 5min.układać je w umytych słoikach dodać po kawałku chrzanu,gorczycę,ziele angielskie,pieprz i świeżą miętę kilka listków,zalać marynatą,szczelnie zakręcać słoiki i ustawiać je na blasze wlać zimną wodę ok.2cm wstawić i włączyć piekarnik na 180st.jak się nagrzeje to wyłączyć,po 30min.wyjąć słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.01.2014 11:33
smaczne gruszeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak