Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amur w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 150 ml
amura 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
masło 100 g
mleko 20 ml
mąka 100 g
cebula 150 g
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Amur w cieście

Do miski wbić jajko, dodać mąkę ,mleko , sól.
Zrobić ciasto.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle.
Rybę wypatroszyć, oczyścić, wyfiletować,zemleć w maszynce.
Do zmielonej ryby dodać cebulę,sól i pieprz, wymieszać na jednolitą masę.
Formować okrągłe płaskie porcje.
Maczać w cieście, obtaczać w tartej bułce, odstawić do lekkiego przeschnięcia.
Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć z obu stron na złoty kolor

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.05.2012 16:36
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak