Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy kajmak do ciasta

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3/4 l
mleko w proszku 250 g
cukier 750 g

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy kajmak do ciasta

Do miski wsypać mleko w proszku,zalać wodą, dokładnie wymieszać.
Następnie mleko z wodą przecedzić przez nylonowe sito do garnka.
Postawić garnek na ogniu, dodać cukier i gotować powoli na wolnym ogniu ok.2,5 godz,cały czas podczas gotowania mieszamy.
Jeżeli masa nabierze koloru jasnobrązowego i zacznie gęstnieć, zestawić garnek z ognia,mieszać jeszcze kilka minut.
Odstawić do ostygnięcia.
Taką masą przekładać ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.05.2012 16:37
fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak