Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

mleko podgrzewamy z cukrem (powinno być letnie, nie można go za mocno zagrzać) w letnim mleku rozpuszczamy rozkruszone drożdże, zostawiamy do wyrośnięcia (mleko powinno się zapienić) kiedy drożdże wyrosną przelewamy je do miski, dodajemy olej i szczyptę soli, dodajemy mąkę i wyrabiamy do momentu aż ciasto zacznie odchodzić od ręki, powinno być miękkie i elastyczne, przykrywamy je ściereczką i zostawiamy na pół godziny (powinno podwoić swoją objętość)


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    moja mama kiedyś często robiła, chyba i ja się skuszę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    na pewno pyszne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !