Sposób przygotowania

ziemniaki zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem, dodać jajka i mąkę (w zależności od mąki ciasto moze sie trochę lepić lub być za twarde. najlepsze kluski wychodzą gdy ciaso lekko klei się do czystych suchych rąk, jednak na rękach nie zostają kawałki ciasta). Z zagniecionego ciasta robimy ruloniki i kroimy kluski. gotujemy w osolonej wodzie około 5-10 min od wypłynięcia. kiełbasę kroimy w plasterki, smażymy. cebulę kroimy na pół i w plasterki, podsmażamy na drugiej patelni, dodajemy ugotowane kluski, chwilę podsmażamy razem z cebulą. podajemy z kiełbaską.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne kopytka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię kopytka polane sokiem z jagód

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !