Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki ziemniaczane z bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
bryndza 15 dag
cebula 1 szt
mleko 3 łyżki
twarożek 15 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki ziemniaczane z bryndzą

Twarożek rozetrzeć z bryndzą , dodając posiekaną cebulę i sól do smaku oraz trochę mleka. Ziemniaki zetrzeć ,wyłożyć na sitko i nieco odcisnąć, dodać jajko, trochę mąki sól i pieprz do smaku. Kłaść łyżką ziemniaki na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, formując cienkie placuszki , smażyć z obu stron na rumiano.Podając wprost z patelni smarować placuszki przygotowaną masą z bryndzy i twarożku. Oddzielnie można podać surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 30.05.2012 06:31
ciekawe jak smakują
ewka1978 28.05.2012 17:20
takich jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak