Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 4 szt
kurki 25 dag
boczek wędzony 10 dag
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
zielona pietruszka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z grzybami

Grzyby dokładnie umyć ,niezbyt drobno pokroić. Na dużej patelni zrumienić pokrojony boczek z cebulką i czosnkiem ,dodać grzyby i na dość silnym ogniu ,smażyć jeszcze około 20 minut. Następnie wlać jajka i gdy tylko zetną się białka, podawać jajecznicę posypaną zieleniną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak