Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana kasza kukurydziana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza kukurydziana 20 dkg
woda 2 szkl
ser biały 60 dkg
jaja 2
margaryna 6 łyżek
mleko 2,5 szkl
tłuszcz do formy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana kasza kukurydziana

Kaszę rozprowadzamy w 2 szklankach wody. Mleko gotujemy i dodajemy rozprowadzoną kaszę. Doprawiamy do smaku i gotujemy. Ugotowane odstawiamy i studzimy. W tym czasie mielimy ser. Margarynę ucieramy z żółtkami , dalej ucierając dodajemy zmielony ser i wystudzoną kaszę. A na koniec ubitą pianę z białek. Przygotowaną masę dajemy do foremki i zapiekamy w gorącym piekarniku ok.15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.04.2013 09:54
takiej kaszy jeszcze nie jadłam.
smakoszek 14.03.2013 21:40
bardzo ciekawa propozycja
Natalia/tubisiek 22.02.2013 16:24
tak nigdy nie próbowałam a brzmi ciekawie ;)
caralajna 15.02.2013 07:58
ciekawy przepis
IKrakowianka 01.08.2012 00:07
ale super
Wafelek2601 27.07.2012 18:05
Pyszna
RenataZ-et 16.06.2012 11:16
świetna zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak