Sposób przygotowania

Tortownice posmarować tłuszczem, wysypać bułka tarta. Na dno pokruszyc herbatniki. Żółtka jaj oddzielic od białek, z białek ubic sztywna pianę. Margaryne stopic i przestudzic. Ser zmielić robotem kuchennym, ostrzem malaksera (mozna tradycyjnie maszynka). Do masy dodac żółtka i cukier i dalej miksujac (mozna ucierać pałka do ciasta) dodawać stopiona margaryne, 2-3 krople olejku waniliowego oraz manne wymieszana z proszkiem do pieczenia. Gotową mase wymieszać delikatnie z piana z białek i rodzynkami. Wylać do wcześniej przygotowanej tortownicy. Piec ok godziny w średnio nagrzanym piekarniku. Porcja na tortownicę o srednicy 28 cm.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    sernik pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    doooooooobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dobrze mieć taki przepis pod ręką, gdy nie mamy ochoty robić kruchy spód do sernika. Ja osobiści za tym nie przepadam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Jak ja lubie serniczki :P
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !