Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mąkę przesiać, drożdże rozpuścić w połowie mleka, wlać do mąki. W pozostałym mleku roztrzepać jajko i dodać masło również wlać do mąki. Dosypać cukier i sól. Wyrabiać kilka minut by ciasto było gładkie. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    przepięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna8

    dziękuje bardzo. Moja pierwsza chałka... jestem z siebie dumna:)) tak nieskromnie pisząc
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyrosła pięknie! ja dawno już chałki nie robiłam, ale w przyszłym tygodniu chyba upiekę, bo mam straszną ochotę na chałkę ze świeżymi truskawkami:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !