Sposób przygotowania

Filety myjemy, oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę. Następnie na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy na patelnie fileta i dodajemy ok 3/4 opakowania przyprawy gyros. Dobrze podsmażamy, zdejmujemy z patelni na talerz i studzimy.

Kapustę pekińską dzielimy na liście, myjemy i kroimy dość drobno. Wsypujemy do dużej miski, dodajemy kukurydzę, posiekanego bardzo drobno (ewentualnie inne warzywa pokrojone dość drobno) i ostudzony filet z kurczaka. Następnie dodajemy majonez oraz resztę przyprawy gyros i dokładnie mieszamy. Można dosolić do smaku jeżeli sałatka tego wymaga.

Podajemy na przykład z bagietką.
Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !