Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jarmuż 1 kg
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
bulion drobiowy 1 szklanka
boczek wędzony 100 gram
cebula 2 sztuki
musztarda 2 łyżki
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ

Cebulę pokroić w kostkę, a następnie podsmażyć na patelni, następnie dodać boczek i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na oddzielne patelni podsmażyć jarmuż pokrojony w paski, zalać go bulionem i dusić, aż będzie miękki. Następnie dodać podsmażoną cebulę, boczek i czosnek.
Jarmuż doprawić solą, pieprzem, dodać musztardę i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.11.2013 23:33
dobre to musi być :)
Pani Domu 03.10.2013 08:09
ciekawy pomysł
fotoviderek 18.09.2013 08:37
Taki jarmuż jest pyszny:)
IKrakowianka 27.08.2013 20:18
super pomysł
caralajna 26.07.2013 07:36
uwielbiam jarmuż
Wacław 07.06.2013 10:49
fajny przepis
Krystyna32 13.04.2013 07:33
ciekawy przepis
Katarzyna59 27.12.2012 16:00
smaczny
RenataZ-et 08.10.2012 17:45
ciekawy przepis
kate.500 21.09.2012 15:48
smaczne danie
caralajna 07.08.2012 07:25
pycha
Ada-Gaba 30.07.2012 09:45
dobre
zuzanna_z 24.07.2012 13:31
fajne
Kaja35 23.06.2012 07:50
super
Kaja35 23.06.2012 07:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak