Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPIEKANKA Z MIĘSEM I BOCZNIAKIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczniak 1 kg
masło 100 gram
sól 1 łyżeczka
mięso mielone 500 gram
curry 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
mleko 2% 2 szklanki
śmietana 30% 1/4 szklanki
ser morski 15 gram
bulion 1/4 mięsny
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPIEKANKA Z MIĘSEM I BOCZNIAKIEM

Mięso podsmażyć na połowie masła. Boczniaki umyć i pokroić w cienkie plasterki, a następnie wraz z bulionem dodać do mięsa i smażyć przez 10 minut, po czym doprawić solą i pieprzem.
Resztę masła połączyć z mąką i lekko zasmażyć, a następnie dodać mleko. Całość zagotować i doprawić curry. Do sosu dodać żółtko połączone ze śmietaną.
Do formy wysmarowanej tłuszczem wsypać mięso z boczniakiem, a następnie zalać sosem i posypać startym serem.
Całość piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.02.2014 17:52
ciekawy przepis
Iwusia 06.11.2013 23:36
bardzo fajny przepis
kate.500 08.12.2012 23:49
pycha
Grazyna0211 03.12.2012 11:56
super danie
RenataZ-et 08.10.2012 17:45
smakowite!
kasienka23 02.09.2012 21:57
pycha
traktorek 19.08.2012 22:27
fajne
ewaa 19.08.2012 14:21
fajny pomysł
zuzanna_z 24.07.2012 13:24
bardzo smaczne
Wacław 17.07.2012 10:16
extra !
Katarzyna59 31.05.2012 20:14
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak