Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Martadela

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Martadela 40 dag
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
ziemniaki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Martadela

Kroki postępowania

1
Martadele kroimy w grube plastry.
Krok 1 - Martadela foto
2
Obtaczamy plastry martadeli najpierw w roztrzepanym jajku.
Krok 2 - Martadela foto
3
Następnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 3 - Martadela foto
4
Gotową smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 4 - Martadela foto
5
Usmażoną podajemy z ziemniakami i surówką lub mizerią.
Smacznego !
Krok 5 - Martadela foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

27.01.2014 16:02
mOrtadela a nie mArtadela!!!!! czy język ojczysty jest aż tak trudny?
M. Monroe 28.11.2012 14:56
czasami jadam, ale nie zbyt często
Ewelina38 25.09.2012 21:37
uwielbiam ale już nie pamiętam kiedy taką jadłam ....
adelajda 16.08.2012 16:44
dawno już nie robiłam , muszę zrobić !
dianix 15.08.2012 19:09
czesto dodaje do obiadu
dianix 15.08.2012 19:09
czesto dodaje do obiadu
Ewelina47 09.08.2012 21:38
uwielbiam taką martadelę
Mati13 01.08.2012 11:28
tak jeszcze nie jadłem :)
kasiek 27.07.2012 21:25
lubię i jutro robię
Jodaj 15.06.2012 06:42
mniam :)
fijolek91 28.05.2012 14:29
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak