Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 35 dag
wątróbka 20 dag
woda 1 litra
cebula biała 1
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka mięsna

Do garnka wlewamy wodę. Mięso wieprzowe kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Wątróbkę kroimy w trójkąty. Po około 20 minutach duszenia mięsa dodajemy wątróbkę i kostkę bulionową. Dusimy. W tym czasie obieramy i kroimy cebulę. Gdy mięso i wątróbka będzie dość miękka dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy najpierw pod przykryciem a potem zdejmujemy pokrywkę, by woda wyparowała. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Świetnie smakuje z ziemniakami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 18.09.2013 08:07
smaczny obiadek
pestka 06.12.2012 09:26
dobry obiadek
Maniek2 11.09.2012 19:55
super
Rafał10 22.06.2012 13:25
fajne :) masz rację do ziemniaczków idealne :)
sara1 31.05.2012 15:27
pyszne danie, lubię takie jedzonko
monika1968 29.05.2012 20:08
Ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak