Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serinki francuskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 30 dag
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1
żurawina 2 łyżki
olej 5 łyżek
jajko 1
ser biały 250 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Serinki francuskie

Twaróg miksujemy z jajkiem cukrem i cukrem waniliowym, tak by powstała jednolita masa. Z Ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty. Na środek układamy masę serową i zlepiamy rogi ciasta. Na środek kładziemy 1 suszoną żurawinę. Blachę smarujemy olejem i wykładamy ciasteczka. Pieczemy przez 35minut w temperaturze 170stopni. Rewelacyjnie smakują jak są jeszcze lekko ciepłe. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 28.10.2012 15:28
Świetnie się prezentują :)
agnieszka214 26.09.2012 18:54
pięknei wyglada
malaczarna23 30.08.2012 09:48
pyszne
V_kuchareczka 13.08.2012 08:58
pyszniutkie
Rafał10 22.06.2012 13:26
ale mam na takie ochotę... palce lizać !
adelajda 22.06.2012 09:49
super
pierniczkowo 02.06.2012 11:51
uwielbiam wszelkiego rodzaju ciasteczka z ciasta francuskiego a do tego jeszcze żurawina, pycha:)
jasiek 29.05.2012 11:36
ładnie zawinięte
barbara11561 29.05.2012 08:27
pyszne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak