Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka z pęczaku i grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczak 1 szklanka
grzyby suszone 8 dag
smalec 8 dag
jajko 2 sztuki
cebula 1 sztuka
woda 1 litr
sól

Przepis i sposób przygotowania na: babka z pęczaku i grzybów

Grzyby i pęczak wypłukać, gotować razem przez trzy godziny, mieszając bardzo często z tego względu że kasza może przywrzeć do dna garnka. W miarę wyparowania wody uzupełniać nową porcją. Pęczak powinien być ugotowany na gęstą miękką masę. Zemleć wszystko w maszynce do mięsa, dodać usmażoną pokrojoną w kostkę cebulę- smażymy ją na smalcu; dodać także jajka i sól. Wymieszać przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem, wygładzić i piec w piekarniku około czterdzieści pięć minut. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak