Sposób przygotowania

W dużej misce połączyć wszystkie gatunki mąki, otręby, płatki owsiane, zarodki pszenne, drożdże, czarnuszkę, sól i cukier.
Zalać bardzo ciepłą wodą z dodatkiem soku z cytryny i wymieszać łyżką do połączenia składników.
Miskę nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 3-12 godzin.
Kiedy drożdże się uaktywnią i ciasto ładnie wyrośnie - przełożyć je do dużej tortownicy natłuszczonej olejem i posypanej otrębami (lub innej blaszki) i upiec na rumiano w temp. 220-230*C przez ok 45-60 minut - w zależności od gabarytów formy.
Stan wypieczenia sprawdzić patyczkiem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam ciabattę, często ją kupuję a tu znalazłam na nią przepis, super:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    mnóstwo składników pochłania ta ciabatka, ale chyba warto...pozdrawiam ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    mniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    na pewno wypróbuję przepis
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Polecam, bo przepis nieskomplikowany :)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ślicznie wygląda i chyba się skuszę na taką.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !