Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białą rzodkwią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała rzodkiew 10 dkg
pomidor 1 sztuka
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2 łyżki
kapusta 1/4 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białą rzodkwią

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, oprószyć solą, lekko ugnieść, żeby puściła sok.
Krok 1 - Surówka z białą rzodkwią foto
2
Rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pomidora pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Rzodkiew, pomidora i szczypiorek dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z białą rzodkwią foto
3
Dodać również pieprz i majonez.
Krok 3 - Surówka z białą rzodkwią foto
4
Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 4 - Surówka z białą rzodkwią foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.11.2012 09:08
Smaczna i zdrowa
Sroczka 18.10.2012 22:29
Doskonała. Zjadłabym trochę.
Kate131 07.08.2012 08:33
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak