Sposób przygotowania

Jagody miksujemy z pudrem (nie dajemy go dużo by nie były za słodkie),rozkładamy na dwie miski do jednej dodajemy śmietanę. Mleko podgrzewamy tylko tyle aby było ciepłe, dodajemy do niego pokruszone drożdże i mieszamy do rozpuszczenia. Mąkę wysypujemy na stolnicę,wbijamy jaja,dodajemy szczyptę soli,cukier,miękkie masło i zarabiamy ciasto. Rwiemy na mniejsze porcje,formując kulki do których dajemy po łyżce jagód. Do garnka wlewamy wodę i kiedy zacznie wrzeć nakładamy podstawę do gotowania na parze a na niej pampuchy. Gotujemy ok 15minut. Gotowe pampuchy polewamy zmiksowanymi jagodami ze śmietanką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam
  • 2
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ale pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !