Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem bolognese

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos bolognese
mięso wołowe 45 dag
przecier pomidorowy 1 duży słoik
czosnek 1 ząbek
oliwa
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
makaron bucatini 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem bolognese

Mięso pokroić w mniejsze części. Dać na patelnię. Dodać ok. 5 łyżek oliwy z oliwek i podgrzać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Do dużego garnka dać ok. 3/4 szklanki wody, dodać mięso z patelni i czosnek. Dusić pod przykryciem. Dodać przecier pomidorowy. Gotować jeszcze z 15 minut aż mięso będzie miękkie. Przyprawić wg uznania. Można dodać jakieś zioła: bazylia, tymianek (w proszku). Makaronu ugotować w osolonej wodzie. Przełożyć na talerz. Polać sosem. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 10.05.2013 21:12
bardzo go lubię
plocia 22.07.2012 22:48
oj wpraszam się tylko powiedz mi kiedy robisz :D
caffee_tea 30.06.2012 23:57
No dobre, zawsze robiłam ten przepis.
Pietruszka 28.05.2012 11:20
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak