Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło i rozpuszczamy.Dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i szklimy na rumiany kolor.Odsączamy płyn z kukurydzy i dodajemy do wywaru a kukurydzę na patelnię.Mieszamy.Podsypujemy 3 łyżkami mąki pszennej.Mieszamy aż do rozpuszczenia się. Całość przelewamy do gotowego wywaru drobiowo-wołowego.Mieszamy i gotujemy 15 minut. Dodajemy śmietanę.
Taką zupę możemy wymieszać z ugotowaną i startą marchwią.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    ciekawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    przyznam, że nie jadłam zupy z kukurydzą :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    to dla mnie coś zupełnie nowego!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna8

    wygląda smakowicie... spróbuję napewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    A dlaczego afrykańska?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !