Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy ze szczyptą soli. Po ugotowaniu studzimy, a następnie mielimy lub dokładnie zgniatamy. Do ziemniaków dodajmy mąkę i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, rozgniatamy na placek i nadziewamy pasztetówką (najlepsza jest w kiszce tzn nie w foliowej ale takiej naturalnej), zlepiary i formujemy kule. Do gotujacej sie i osolonej wody wrzucamy pyzy. Po wrzuceniu należy zamieszać łyżką. Czekamy, aż pyzy wypłyną i gotujemy ok 2-3 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Można podawać z podsmażoną cebulką.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Pycha;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    justys759

    mmm ciekawe jak smakują ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmniam mniam;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !