Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy szybkie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 1 szkl.
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy szybkie

Ziemniaki gotujemy ze szczyptą soli. Po ugotowaniu studzimy, a następnie mielimy lub dokładnie zgniatamy. Do ziemniaków dodajmy mąkę i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, rozgniatamy na placek i nadziewamy pasztetówką (najlepsza jest w kiszce tzn nie w foliowej ale takiej naturalnej), zlepiary i formujemy kule. Do gotujacej sie i osolonej wody wrzucamy pyzy. Po wrzuceniu należy zamieszać łyżką. Czekamy, aż pyzy wypłyną i gotujemy ok 2-3 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Można podawać z podsmażoną cebulką.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.07.2012 09:33
mmniam mniam;))
justys759 31.05.2012 14:37
mmm ciekawe jak smakują ;)
Betka 29.05.2012 09:39
Pycha;)
Amellia 28.05.2012 12:56
mniam
Katarzyna54 28.05.2012 09:44
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak