Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOPATKA PIECZONA

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 sztuka
przyprawa uniwersalna 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
sól 1 łyżka
majeranek 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOPATKA PIECZONA

Kroki postępowania

1
Łopatkę nacieram sosem sojowym, po czym obsypuję: Vegetą, solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką. Następnie wstawiam ją na 12 godzin do lodówki.
Krok 1 - ŁOPATKA PIECZONA foto
2
Łopatkę umieszczam w folii do pieczenia, wcześniej układając na mięsie liść laurowy.
Krok 2 - ŁOPATKA PIECZONA foto
3
Mięso piekę w piekarniku nagrzanym do 190 C przez około 1,5 h.
Krok 3 - ŁOPATKA PIECZONA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 15.02.2014 21:14
fajnie przyprawiona
romanrafal
romanrafal 23.11.2013 16:13
super miesko
Iwusia 11.07.2013 23:40
ale pycha mięsko
Ada-Gaba 29.06.2013 12:04
rewelacyjna propozycja na pyszny obiadek
Katarzyna59 24.05.2013 11:14
bardzo apetyczna
Zosia1 06.03.2013 11:53
pięknie się prezentuje-smacznie i soczyście
Krystyna32 02.02.2013 08:47
pycha
ben-ka 15.01.2013 09:55
takie mięsko jest najsmaczniejsze.
Grazyna0211 15.12.2012 18:58
pyszne mięso
IKrakowianka 29.11.2012 18:59
smakowite
Pietruszka 19.09.2012 14:01
Smaczne mięso
RenataZ-et 29.08.2012 21:40
super mięsko
Norgiusz 22.08.2012 09:56
bardzo lubie takie miesko
Elżbieta17 19.08.2012 14:08
pyszne mięsko:)
Seba 23.07.2012 08:22
ale dobre mięsko
kate.500 14.07.2012 22:10
aromatyczna, super
Jodaj 23.06.2012 07:45
palce lizać :) mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak