Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z dowolnej ryby 2-4 szt
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
ew. koperek i sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnikowym

Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny. Z jajka, mleka i mąki przybotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy filet maczać w cieście z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 10.05.2012 07:45
smaczna propozycja
manaika 17.02.2012 13:28
w takim cieście jeszcze nie próbowałam.
olkaaa 25.01.2012 09:49
bardzo fajny przepis
anemon 28.12.2011 18:26
Bardzo apetyczna ryba.
Mariposas 27.09.2011 17:48
wygląda smakowicie
Mariposas 27.09.2011 17:48
wygląda smakowicie
Grazyna0211 13.08.2011 09:28
smaczna rybka!
eli_555 29.08.2010 22:36
Pychotka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak