Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak 300 gram
ser feta 50 gram
śmietana 12% 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Kroki postępowania

1
Szpinak drobno siekam, a następnie podsmażam go na patelni. Do szpinaku dodaję śmietanę i ser Feta i dokładnie mieszam. Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a na każdy z nich nakładam łyżeczkę szpinaku.
Krok 1 - PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ foto
2
Kwadraty z farszem zlepiam, a następnie układam na papierze do pieczenia, którym wyłożyłam blachę.
Krok 2 - PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ foto
3
Pierożki piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez 20 minut.
Krok 3 - PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM I FETĄ foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 25.01.2014 16:53
Muszą być smaczne.
Pietruszka 21.11.2013 12:24
lubię połączenie szpinaku z fetą, pierożki muszą być dobre
Iwusia 31.08.2013 22:42
wspaniałe :)
Katarzyna59 07.06.2013 10:55
bardzo apetyczne
IKrakowianka 17.04.2013 23:22
rewelacyjne
RenataZ-et 11.11.2012 09:52
będę musiała wypróbować
kate.500 03.11.2012 20:35
super
Wacław 10.08.2012 09:23
lubię takie !
Juleczka20 06.08.2012 10:36
pycha
Paweł10 04.08.2012 21:06
super
Seba 27.07.2012 09:20
fajne
Ada-Gaba 19.07.2012 07:52
wyglądają przepysznie
Katarzyna59 04.06.2012 12:05
pyszne
smakowita 02.06.2012 17:14
pychotka !
Anulka75
Anulka75 28.05.2012 15:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak