Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy na jogurcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 szkl
mąka 1 szkl
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy na jogurcie

Mąkę jogurt naturalny przekładamy do miski. Dodajemy jajko, a także proszek do pieczenia oraz mleko, dokładnie łączymy ze sobą składniki przy pomocy miksera. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Następnie nabieramy łyżką porcję ciasta, wykładamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy racuchy na złoty kolor z obydwu stron. Po usmażeniu racuchy osączamy na papierowym ręczniku. Podajemy posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak