Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
jajko 1 szt
margaryna 1 łyżka
1/2 szklanki letniej wody
mięso wołowe bez kości 0.5 kg
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Ugotowane mięso przemielić i udusic z pokrojona w kostkę cebulą doprawiając pieprzem i solą do smaku. Mąkę połączyć z jajkiem i szczyptą soli i zarabiać ciasto dolewając letniej wody. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki wyłożyć na posypana mąką stolnice i rozwałkować. szklanką wydrążać kółka w cieście na ktore nakładać przygotowany farsz i zlepiamy. Pierogi wrzucić na gotowana posolona wodę i gotować do chwili aż wypłyna na wierzch. Podawać z przetopiona cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.01.2012 09:33
lubię
ulaaa 23.08.2011 10:22
pięknie wyglądają i smakują
Aleksandra45 11.12.2010 10:33
smacznie wyglądają
wojtek10_89 28.09.2010 09:17
pychotka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak