Sposób przygotowania

Ugotowane mięso przemielić i udusic z pokrojona w kostkę cebulą doprawiając pieprzem i solą do smaku. Mąkę połączyć z jajkiem i szczyptą soli i zarabiać ciasto dolewając letniej wody. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki wyłożyć na posypana mąką stolnice i rozwałkować. szklanką wydrążać kółka w cieście na ktore nakładać przygotowany farsz i zlepiamy. Pierogi wrzucić na gotowana posolona wodę i gotować do chwili aż wypłyna na wierzch. Podawać z przetopiona cebulką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    smacznie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ulaaa

    pięknie wyglądają i smakują
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !