Sposób przygotowania

Mleko najlepiej swojskie , ( może być też niepasteryzowane ) , przelewamy do garnka glinianego . Dodajemy 2 łyżki kefiru i odstawiamy na 2 dni w ciepłe miejsce . Mleko po ścięciu robi się gęste jak galaretka idealne do młodych ziemniaczków . Sklepowe mogą się schować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszności.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pysznego mleka nie udało mi się zrobić a to wygląda smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Też robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !