Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z porem i jajkiem na ciepło

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
por 1 szt
SZCYPIOREK
masło
przyprawa w pynie
sól
masło 1 łyżka
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z porem i jajkiem na ciepło

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy studzimy. Na patelni podsmażamy pokrojony w plasterki por. Dodajemy ugotowany ryż. Mieszamy doprawiamy przyprawa w płynie sola pieprzem . Wbijamy jajka ,mieszamy. dodajemy pokrojony szczypiorek . Mieszamy . Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 13.08.2012 12:33
pycha
Krzysztof15 26.07.2012 11:31
smaczne
Betka 28.05.2012 11:33
pycha;)
Pietruszka 28.05.2012 11:23
Super
EWI 28.05.2012 08:36
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak