Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać z zimną, przegotowaną wodą, odstawić do napęcznienia po 10 min dolać do niej 2 szklanki gorącej wody i rozpuścić.
Mleko 3.2 % zagotować, a w drugim garnku podgrzać śmietankę prawie do momentu wrzenia. Śmietanę po wystudzeniu ubić z cukrem pudrem pod koniec dolać do niej mleko i żelatynę, wymieszać. Do płynnej masy dodać skórkę pomarańczową i 1/2 kg umytych i pokrojonych truskawek, masa jest bardzo płynna na tym etapie więc na chwilkę odstawiamy ją do lodówki.
Dno tortownicy wykładamy biszkoptami i zalewamy gęstniejącą już mleczną masą po jej zastygnięciu układamy na wierzchu pozostałe truskawki i zalewamy przygotowaną wcześniej galaretką, zrobioną według przepisu na opakowaniu. Ciasto odstawiamy do zastygnięcia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    cudo!!! i tyle truskaweczek!! ach... mniam mniam
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda bajecznie! :)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ale pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    rewelacyjny, przepyszny torcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Niesamowicie apetyczne zdjęcia. Genialne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ale ładny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    uwielbiam tego typu desery zwłaszcza latem
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczny deserek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !