Sposób przygotowania

wazne jest żeby do miski włożyć wszystkie składniki w kolejności czyli: drożdze-cukier waniliowy-cukier-jajaka(rozmącone)-olej-mleko-mąka-sól(szczypta). Odstawiamy na 2-3 godziny, po tym czasie wszystko ze sobą miksujemy na jednolitą masę. Przekładamy do formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą) pieczemy w 170-180 stopniach przez 50-60 minut. na Ciasto możżna położyć kruszonkę, cynamonem posypać lub owoce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    tak po składnikach widzę że to taka drożdżóweczka chyba :) już dawno nie robiłam, chyba zrobię !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    wygląda pysznie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ciekawa nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !