Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy owsiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 200 gram
mleko 450 ml
jajko 3 sztuki
masło 1 łyżka
mąka pełnoziarnista 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
woda 250 ml
bakalie
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy owsiane

Płatki owsiane należy zalać przestudzonym mlekiem i odstawić na ok. 15 minut do napęcznienia. Płatki przełożyć do rondelka, dodać wodę masło, cukier i gotować ok.13-15 min. Zestawiamy z ognia. Następnie dodajemy żółtka. Białka ubijamy na pianę i delikatnie dodajemy do masy" płatkowej". Mieszamy. Dodajemy bakalie. Na rozgrzaną patelnie z olejem wykładamy łyżką porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z każdej ze stron. Podajemy posypane cukrem lub konfiturą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 02.05.2013 22:11
takie śniadanie jest na pewno pyszne
Aleksandraa 02.08.2012 22:43
fajny przepis
anemon 03.07.2012 10:21
Też podoba mi się ten przepis.
smerfetka79 01.06.2012 22:30
To co zawiera płatki owsiane muuuusi być dobre:))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak