Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szkl.
sól do smaku 1 szczypta
cebula 1 szt.
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z grilla

Kroki postępowania

1
Mielone, jajko, bułkę tartą, sól, przyprawy wymieszać dokładnie, wyrobić. A następnie nałożyć na mokre patyczki do szaszłyków i uformować.
Krok 1 - Mielone z grilla foto
2
Szaszłyki można owinąć boczkiem.
Krok 2 - Mielone z grilla foto
3
Na przygotowane szaszłyki nałożyć krążki cebuli.
Krok 3 - Mielone z grilla foto
4
Piec na grillu do uzyskania złotego koloru. Można sprawdzić szpikulcem czy odkrajając kawałek czy jest upieczone. Smacznego.
Krok 4 - Mielone z grilla foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 02.10.2013 09:57
świetny pomysł na grilla :-)
marzencia2007 28.03.2013 16:17
to musi być dobre
smakowita 04.10.2012 09:20
rewelacyjne
bartek8585 11.08.2012 22:31
oo świetna propozycja- mielonych z grilla jeszcze nie jadłem
ewelina/bunia 02.08.2012 21:34
pycha
gosia47-47 17.07.2012 09:41
mniam
Justyna28 07.07.2012 19:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak