Sposób przygotowania

Groszek osączyć z zalewy. Z mięsa, manny, jaja wyrobic jednolitą masę. Przyprawic do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Możemy dodać siekaną zieleninę. Do masy mięsnej dodać groszek i dokładnie wymieszać. Masę przełozyć do aluminiowych foremek. Następnie włozyc do torebki foliowej, szczelnie zawiazac. Tak zawinięte mięso włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować godzinę od momentu zagotowania. Po ugotowaniu przestudzić i pokroić w plastry. Podana porcja wystarcza na 2 foremki długosci 16 cm. Mieso mozna tez upiec w piekarniku (wtedy nie zawijamy w torebki foliowe).

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba bym pokombinowała z mocniejszym doprawieniem, ale może właśnie taki delikatny żeby był dietetyczny? może dla osób, które nie mogę ostrzej?
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł. Ja zawsze piekę w piekarniku, muszę wypróbować z tymi torebkami foliowymi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Dla osób zdrowych jak najbardziej mozna doprawic bardziej. Przepis pochodzi z czasu kiedy byłam zmuszona stosować diete lekkostrawna i dlatego potrawa jest tak delikatna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dietetyczny ale smaczny!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !