Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z sosem czekoladowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 400 g
cukier 130 g
jajko 2 szt
cukier puder 100 g
bita śmietana 1 puszka
polewa czekoladowa
jabłk 3 kg
cynamon 1 op
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z sosem czekoladowym

Jabłka obieramy i osuwamy środki Kroimy i smażymy z cukrem pozostawiamy aby ostygły

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito. Dodaj margaryny, cukier i dwa żółtka.wyrób ciasto aby była jednolita masa
Na blaszkę wyłożona papierem wyłóż 1 warstwę ciasta resztę zostaw na górę ciasta
Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Na ciasto wysyp osączone jabłka a na nich równomiernie rozłóż ubitą pianę.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

gdy ciasto będzie zimne można dzielić na kawałki ja podaje z bita śmietana i polane czekoladą lub toffi którą uwielbiam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 18.03.2013 19:07
mniam super
patusia 27.05.2012 23:33
Wygląda bardzo smakowicie :)
Rafał10 27.05.2012 22:21
fajny przepis, warty wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak