Sposób przygotowania

Jabłka obieramy i osuwamy środki Kroimy i smażymy z cukrem pozostawiamy aby ostygły

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej przez sito. Dodaj margaryny, cukier i dwa żółtka.wyrób ciasto aby była jednolita masa
Na blaszkę wyłożona papierem wyłóż 1 warstwę ciasta resztę zostaw na górę ciasta
Białka ubij z cukrem pudrem na sztywną pianę.
Na ciasto wysyp osączone jabłka a na nich równomiernie rozłóż ubitą pianę.
Piecz około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

gdy ciasto będzie zimne można dzielić na kawałki ja podaje z bita śmietana i polane czekoladą lub toffi którą uwielbiam

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajny przepis, warty wypróbowania:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Wygląda bardzo smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !