Sposób przygotowania

Ogórki /możemy obrać ale nie koniecznie/ kroimy w plasterki. Pomidory i cebule obieramy i kroimy w plasterki. Warzywa warstwami układamy w słoikach, dodając ziarna gorczycy. Z cukru, wody, octu i soli przygotowujemy zalewę, zagotowujemy i przestygniętą zalewamy warzywa w słoikach. Pasteryzujemy ok. 15 min.
Do sałatki możemy użyć ogórków świeżych lub kiszonych.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Sezon przed nami więc przepis jak znalazł :)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    spróbuję ją zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Dobry pomysł na sałatkę na zimę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !