Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana wątróbka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka z drobiu 0,5 kg
keczup 40 g
słonina 150 g
sól i pieprz
mleko
cebula 150 g
wino białe wytrawne 100 ml
ser żółty 100 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana wątróbka

Cebulę obrać, drobno posiekać.
Słoninę pokroić w kostkę, częściowo stopić.
Wątróbkę umyć,zalać mlekiem, odstawić do lodówki na godzinę.
Przekroić większe kawałki na pół.
Do stopionej słoniny dodać cebulę i wątróbkę, usmażyć, skropić winem, poddusić.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Wątróbkę polać keczupem, posypać solą i pieprzem.
Wierzch posypać startym serem.
Zapiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 21.08.2012 21:04
ciekawy pomysł
Betka 29.05.2012 16:37
mniam mniam;))
Rafał10 27.05.2012 22:21
fajny przepis, warty wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak