Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałata rzymska z pomidorkami i kiełkami słonecznika

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska 4 liście
pomidorki cherry 250 gram
kiełki słonecznika 1 opakowanie
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: sałata rzymska z pomidorkami i kiełkami słonecznika

Uwaga, nie ma miejsca na zamienniki. Sałata rzymska jest grubsza i bardziej jędrna niż sałata masłowa, pomidorki muszą być bardzo dojrzałe a oliwa dobrej jakości.

Sałatę tniemy plastikowymi nożycami w paski, pomidorki kroimy w grubszą kostkę, cebulę drobno siekamy. Wrzucamy do salaterki, posypujemy kiełkami. solimy, pieprzymy, skrapiamy oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 11.06.2012 13:12
moja ulubiona:)
Rafał10 27.05.2012 22:22
fajny przepis, warty wypróbowania:)
halina17 27.05.2012 22:07
dobra sałatka
SmacznaPyza 27.05.2012 21:32
pomidory na zdjęciu wcale nie wyglądają na bardzo dojrzałe no ale o takie teraz niestety trudno
cooleczka 27.05.2012 20:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak