Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę:przegotowaną wodę mieszamy z octem winnym, sosem sojowym, papryką chili.Mięso opłukujemy i zanurzamy w przygotowanej marynacie. Odstawiamy na 24 godz. Po tym czasie mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy. Ostrym nożem nacinamy kilka dziurek w które wkładamy ząbki czosnku. Mięso nacieramy majerankiem i czosnkiem granulowanym. Następnie mięso dokładnie zawijamy w folię aluminiową i nakłuwamy kilka razy szpikulcem.Pieczemy ok. 80 min na ruszcie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Podajemy w plastrach z dodatkiem gęstych sosów lub surówek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajny przepis, warty wypróbowania:)
  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    alez piekne miesko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !